Menu
  Home
AMVE
Bibliotheek
Mediatheek
Sport
Forum
Nieuws Archief
Foto Archief (7604)
Columns

Sponsors

Contact us

 
Wie zijn de Assyriërs
  Geschiedenis
Taal & Cultuur

Religie
De Assyrische Vlag
De Assyrische Genocide
 
Assyrische Jongeren
 

AJF Nederland
AJM Midden-Europa
AUF Zweden

 
Sponsers

Random Images 
 
Syrisch-Orthodoxe kerk is aan het afbrokkelen
Webteam - 21-06-07


Door: Isa Sumer

ENSCHEDE - De Syrisch-Orthodoxe Kerk onder leiding van patriarch Moran Mor Ignatius Zakka Beth Iwas is aan het afbrokkelen. Het is niet meer wat het was! De laatste jaren en vooral de laatste maanden zien we blunderende bisschoppen en zelfs de hoogste baas maakt er een potje van.

De ene keer roept hij dat wij afstammelingen van de Arabieren zijn en dat het Arabische bloed door onze aderen stroomt, de andere keer zet hij een bisschop uit zijn ambt omdat hij naar eenheid streeft in zijn bisdom. Hij was van meet af aan op de hoogte van de schandalen rondom het verdwijnen van miljoenen euro’s, zowel binnen als buiten onze gemeenschap bekend als de ‘Nigeria-gate’. Toen het puntje bij paaltje kwam deed hij alsof hij nergens vanaf wist en liet hij sommige bisschoppen als een baksteen vallen, met alle gevolgen van dien.

Wat zijn de redenen van deze en andere kapitale blunders die gemaakt worden onder zijn leiding? Heeft hij het nog voor het zeggen binnen de Syrisch-Orthodoxe Kerk? Of zijn het derden die de macht hebben binnen de Syrisch-Orthodoxe Kerk en fungeert hij enkel nog als hun marionet?

Lees meer>>

 
 


                

Assyriërs in de Media

 
 
 
© 2003 BethNahrin.nl, lees de disclaimer