Menu
  Home
AMVE
Bibliotheek
Mediatheek
Sport
Forum
Nieuws Archief
Foto Archief (7604)
Columns

Sponsors

Contact us

 
Wie zijn de Assyriërs
  Geschiedenis
Taal & Cultuur

Religie
De Assyrische Vlag
De Assyrische Genocide
 
Assyrische Jongeren
 

AJF Nederland
AJM Midden-Europa
AUF Zweden

 
Sponsers

Random Images 
 
Griekenland één van de eerste die de Seyfo erkent in de EU?
Webteam - 17-05-08


Zaterdag 17 mei 2008
Het is de eerste keer dat Sabri Atman van Seyfo Center een lezing gaat geven in Griekenland, Komotini. Thea Halo, auteur van “not even my name”, is Grieks-Assyrisch van afkomst en één van de zeven genodigden.

Voordat Atman de stad Komotini bezoekt, verblijft hij in Athene om te praten met een aantal politici en onderzoekers om een samenwerking in gang te zetten voor de activiteiten rondom de genocide, die gepleegd is in het jaar 1915 door de jonge Turken.

Hij pleit voor erkenning van de Assyrische genocide door de Griekse overheid en pleit voor een samenwerking van de drie getroffen volkeren om de kwestie zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen. Ook is Atman van mening dat Griekenland het touw in handen moet nemen en als eerste land in de Europese Unie de genocide op de drie volkeren moet erkennen. Mede omdat ook de Grieken slachtoffers waren net als de Assyriers en de Armenen.

Webteam: “Je bent altijd onderweg en druk met de Assyrische kwestie om deze internationale bekendheid te geven. Wat ga je doen als je klaar bent in Griekenland? “

Atman: “Na terugkomst uit Griekenland bezoek ik de landen Zweden, Zwitserland, Ierland en Australië. Op deze manier zet ik mijn eigen marathon voort."


 
 


                

Assyriërs in de Media

 
 
 
© 2003 BethNahrin.nl, lees de disclaimer