Menu
  Home
AMVE
Bibliotheek
Mediatheek
Sport
Forum
Nieuws Archief
Foto Archief (7604)
Columns

Sponsors

Contact us

 
Wie zijn de Assyriërs
  Geschiedenis
Taal & Cultuur

Religie
De Assyrische Vlag
De Assyrische Genocide
 
Assyrische Jongeren
 

AJF Nederland
AJM Midden-Europa
AUF Zweden

 
Sponsers

Random Images 
 
Vreedzame tocht voor de Assyriėrs in Mosul met aansluitend een kerkelijke bijeenkomst
Webteam - 02-11-08


Donderdag 30 oktober 2008

De Assyrische Democratische Organisatie heeft, in samenwerking met een groot aantal Assyrische (Suryoye) organisaties en de Syrisch Orthodoxe kerk, op donderdagavond 30 oktober ’08 een vreedzame tocht georganiseerd uit solidariteit met de ontheemde Assyriėrs in Noord-Irak. Honderden Assyriėrs en belangstellenden trokken van de Syrisch Orthodoxe St. Yacoub kerk richting de Rooms Katholieke St. Jacobus kathedraal in het centrum van Enschede. De tocht werd verlicht door het licht van de vele kaarsen die de menigte in de hand vasthield.

Enkele priesters van verschillende kerken met de afgevaardigde van de Syrische Orthodoxe kerk liepen voorop de tocht. Ook een aantal gemeenteraadsleden hebben deelgenomen aan de tocht. De burgemeester van Enschede, dhr. Peter den Oudsten, heeft zich vanwege andere verplichtingen pas in de kathedraal bij de menigte gevoegd. Den Oudsten heeft de solidariteit van zijn stad jegens de Assyrische slachtoffers betuigd. In zijn toespraak erkende hij de belangrijke rol van de Assyriėrs (Suryoye) in het maatschappelijke leven van Enschede.

Priester Emanuel Youkhanna uit Irak sprak de menigte in het Engels toe en riep zijn bezorgdheid uit over de situatie in Noord Irak. Youkhanna sprak onder andere over de cartoons die in Denemarken verschenen, waar de christenen in Irak nog steeds de prijs voor betalen.

Tot slot heeft de heer Yousef Saffo Gouriye raadslid van de gemeente Hengelo het woord van de Assyrische Democratische Organisatie gesproken. Hij verzocht namens de Assyrische organisaties de internationale gemeenschap dringend de slachtoffers van extremisme in Irak te hulp te schieten. Ook lichtte hij de essentie van het zelfbestuur toe van de minderheden binnen een democratische federale staat.

Klik hier voor fotos >>

 
 


                

Assyriėrs in de Media

 
 
 
© 2003 BethNahrin.nl, lees de disclaimer