Menu
  Home
AMVE
Bibliotheek
Mediatheek
Sport
Forum
Nieuws Archief
Foto Archief (7604)
Columns

Sponsors

Contact us

 
Wie zijn de Assyriërs
  Geschiedenis
Taal & Cultuur

Religie
De Assyrische Vlag
De Assyrische Genocide
 
Assyrische Jongeren
 

AJF Nederland
AJM Midden-Europa
AUF Zweden

 
Sponsers

Random Images 
 
Enschede Marathon 2009 “Do not touch Mor Gabriel !"
Webteam - 16-03-08


Maandag 16 maart 2009
Assyrische jongeren uit heel Twente zullen tijdens de Enschede Marathon op 26 april aanstaande massaal meelopen. Het Assyrische genocide centrum Seyfo Center en de Assyrische Jongeren Federatie (AJF) in Nederland hebben hen hiertoe opgeroepen. Beide organisaties willen met hun deelname aan de marathon aandacht vragen voor de actuele dreigende onteigening van het 1600 jaar oude Syrisch-Orthodoxe Mor Gabriel klooster in het zuidoosten van Turkije. Het Assyrische klooster -dat in het jaar 397 na Christus is gesticht- is een van de oudste christelijke kloosters ter wereld.

De Assyrische genocide van 1915 in Turkije lijkt momenteel op andere wijze te worden voortgezet. De Turkse staat probeert sinds een aantal maanden de gronden van het eeuwenoude Mor Gabriel klooster -die het klooster altijd hebben toebehoord- te onteigenen. Het klooster is momenteel verwikkeld in meerdere rechtszaken die het voortbestaan van het Mor Gabriel klooster hevig bedreigen. Dit is zeer ernstig voor het bestaan en voor het erfgoed van de Syrisch-Orthodoxe Kerk en voor het werelderfgoed in het algemeen.

De boodschap van Seyfo Center en de Assyrische Jongeren Federatie zal tijdens de Enschede Marathon dan ook zijn: Do not touch Mor Gabriel!

Seyfo Center en Assyrische Jongeren Federatie.AJF ONLINE

 
 


                

Assyriërs in de Media

 
 
 
© 2003 BethNahrin.nl, lees de disclaimer