Menu
  Home
AMVE
Bibliotheek
Mediatheek
Sport
Forum
Nieuws Archief
Foto Archief (7604)
Columns

Sponsors

Contact us

 
Wie zijn de Assyriërs
  Geschiedenis
Taal & Cultuur

Religie
De Assyrische Vlag
De Assyrische Genocide
 
Assyrische Jongeren
 

AJF Nederland
AJM Midden-Europa
AUF Zweden

 
Sponsers

Random Images 
 
EuroparlementariŽr Esther de Lange verdient onze stem!
Webteam - 11-05-09


Zondag 17 mei 2009
Ondanks een lager dan verwachte opkomst bij de bijeenkomst van 17 mei jl. (bekerfinale FC Twente en SC Heerenveen), werden de aanwezigen getrakteerd op een interessante en uitdagende themavond. Pieter Omtzigt (CDA 2e Kamerlid) heeft zijn rol in de raad van Europa m.b.t. de mensenrechten in Turkije uiteengezet. De politieke druk op Turkije is groot, vooral in de zaak rond de gronden van het St. GabriŽl klooster.

Esther de Lange, EuroparlementariŽr voor het CDA, heeft de aanwezigen de rol van het Europees Parlement benadrukt in relatie tot de andere organen van de Europese Unie. Het Europees Parlement heeft de macht over de financiŽle middelen, zij bepalen waarvoor en hoe deze ingezet worden. Esther heeft zich hard gemaakt voor de Assyrische christenen in Irak zowel op financiŽle als humanitaire vlak. Op haar initiatief is een congres georganiseerd over het lot van de AssyriŽrs in hun vaderland. Diverse keren heeft zij vragen gesteld over de positie van de Assyrische christenen en telkens heeft zij gepleit voor bescherming van hen. Esther is ook een grote voorstander van projecten die ten goede komen voor AssyriŽrs en andere minderheden in Irak, zoals het opzetten van een Assyrische universiteit in de Nineveh vlakte.

Onze laatste spreker was Afram Yakoub, die namens de Assyria Council of Europe, inging op het belang van lobbywerk, het belang van goede contacten met leden van het EP, het belang van een betrouwbaar aanspreekpunt voor de Europese Unie. De Assyria Council of Europe heeft een ambassadeursfunctie voor onze gemeenschap in Brussel, zij vervult een belangrijke brugfunctie tussen de EU en ons vaderland.

CDA Raadslid Sabri GabriŽl, die dagvoorzitter was, deed een appel op de aanwezigen om op 4 juni op Esther te stemmen. Wij als AssyriŽrs zullen Esther belonen voor haar daden en inzet en stemmen daarom op Esther de Lange, lijst 1 (CDA) nummer 4.Klik hier voor fotos >>

 
 


                

AssyriŽrs in de Media

 
 
 
© 2003 BethNahrin.nl, lees de disclaimer