Menu
  Home
AMVE
Bibliotheek
Mediatheek
Sport
Forum
Nieuws Archief
Foto Archief (7604)
Columns

Sponsors

Contact us

 
Wie zijn de Assyriërs
  Geschiedenis
Taal & Cultuur

Religie
De Assyrische Vlag
De Assyrische Genocide
 
Assyrische Jongeren
 

AJF Nederland
AJM Midden-Europa
AUF Zweden

 
Sponsers

Random Images 
 
Zweeds parlement erkent Genocide op Armeniers, AssyriŽrs en Pontische Grieken in het Ottomaanse Rijk.
Webteam - 11-03-10


Donderdag 11 maart 2010
foto: hujada.com

Het Zweedse parlement heeft een motie aangenomen die de genocide op de ArmeniŽrs, AssyriŽrs en Pontische Grieken in het Ottomaanse Rijk erkent in 1915. De motie werd gesteund door een kleine meerderheid van stemmen, 131 voor en 130 tegen, door vijf van de zeven Zweedse parlementpartijen.

Zweden erkent de uitroeiing van 1,5 miljoen ArmeniŽrs, 250.000 tot 500.000 AssyriŽrs en ongeveer 350.000 Pontische Grieken in de laatste fase van de keizerlijke geschiedenis van Turkije.

Hans Linde, woordvoerder buitenlands beleid, vertelde de plaatselijke krant op donderdag dat de tijd gekomen was voor Zweden om een standpunt over de kwestie te nemen. ď Ten eerste om te leren herhaling te voorkomen uit de geschiedenis en ten tweede ter bevordering van de ontwikkeling van de democratie in Turkije. De derde reden is om het onrecht dat de slachtoffers en hun familieleden is aangedaanĒ .

Gustav Blix, politicus, is van mening dat politici geen geschiedenis mogen schrijven. Hij is van mening dat beslissingen over dergelijke kwesties genomen moeten worden door het internationale recht. Blix vreest dat door de erkenning van de genocide het proces tot toenadering tussen ArmeniŽ en Turkije wordt belemmerd.


 
 


                

AssyriŽrs in de Media

 
 
 
© 2003 BethNahrin.nl, lees de disclaimer