Menu
  Home
AMVE
Bibliotheek
Mediatheek
Sport
Forum
Nieuws Archief
Foto Archief (7604)
Columns

Sponsors

Contact us

 
Wie zijn de Assyriërs
  Geschiedenis
Taal & Cultuur

Religie
De Assyrische Vlag
De Assyrische Genocide
 
Assyrische Jongeren
 

AJF Nederland
AJM Midden-Europa
AUF Zweden

 
Sponsers

Random Images 
 
Turken vandaliseren genocide monument
Webteam - 01-09-10Fairfield, 30 augustus 2010 - Het Assyrische Genocide Monument dat op 7 augustus jongstleden is opgericht in AustraliŽ is naar alle waarschijnlijkheid door Turkse nationalisten beklad met beledigende teksten door middel van graffiti.

De vandalen schilderden een Turkse halve maan en ster op de monument haar wereldbol die op een sokkel zit die lijkt op een hand, een teken van Turks nationalisme. Verder is er aan de voorkant en linkerzijde van het monument "F** Assyrische honden" en "F**k AssyriŽ" geschreven. De plaquette aan de voorkant van het monument werd verwijderd.

Volgens de Fairfield City Champion, een lokale krant in AustraliŽ, werd een ander oorlogsmonument in Fairfield Park die gewijd was aan Australische en Assyrische soldaten die samen vochten tegen de legers van het Ottomaanse Rijk eveneens vernield met een mengsel van beton en verf.

Eerste Wereldoorlog
Na de onthulling van het monument hadden leiders van de Assyrische gemeenschap in private kringen hun bezorgdheid geuit over de veiligheid van het monument. Het monument is gewijd aan de 750.000 AssyriŽrs die door de Turkse staat gedood werden tijdens de Eerste Wereldoorlog, tussen 1915 en 1918.


 
 


                

AssyriŽrs in de Media

 
 
 
© 2003 BethNahrin.nl, lees de disclaimer