Menu
  Home
AMVE
Bibliotheek
Mediatheek
Sport
Forum
Nieuws Archief
Foto Archief (7604)
Columns

Sponsors

Contact us

 
Wie zijn de Assyriërs
  Geschiedenis
Taal & Cultuur

Religie
De Assyrische Vlag
De Assyrische Genocide
 
Assyrische Jongeren
 

AJF Nederland
AJM Midden-Europa
AUF Zweden

 
Sponsers

Random Images 

 Religie
 

In het begin van de eerste eeuw hebben de Assyriërs het christendom aanvaard. De kerk heeft binnen deze gemeenschap een dominant rol gespeeld. In de loop der eeuwen zijn er vijf soorten kerken ontstaan. Zo kent dit volk de Syrisch Orthodoxe, Nestoriaanse, Chaldeeuwse, Protestantse en Katholieke kerk. Religie speelt nog steeds een heel belangrijk rol binnen een groot deel van de gemeenschap.

De feestdagen, zoals kerstmis en Pasen, zijn twee hoogte punten in de religieuze belevenis van de gemeenschap. De gelovigen leven helemaal er naar toe door tien dagen voor kerstmis en vijftig dagen voor Pasen te vasten. Hiermee willen ze boeten voor hun zonden en eveneens solidariteit betuigen met de mensen die aan honger lijden. Gedurende vasten mogen ze niets eten wat afkomstig is van dieren, behalve de vis. Aan het einde van vasten dienen de gelovigen bij de priester te biechten en comune te nemen. Bij het nemen van deze dienen ze ook hun hart te reinigen. Dit houdt in dat ze de mensen waar ze bijvoorbeeld ruzie mee hebben moeten vergeven. De families bezoeken elkaar op die dagen om elkaar geluk en vrede toe te wensen.

De meeste Assyriërs in Nederland zijn lid van de Syrisch Orthodoxe kerk. De overgrote meerderheid van ouderen gaat trouw elke zondag naar de kerk. Maar de jongeren gaan, net als de Nederlandse jongeren, steeds minder naar de kerk.

 

 


                

Assyriėrs in de Media

 
 
 
© 2003 BethNahrin.nl, lees de disclaimer