Menu
  Home
AMVE
Bibliotheek
Mediatheek
Sport
Forum
Nieuws Archief
Foto Archief (7604)
Columns

Sponsors

Contact us

 
Wie zijn de Assyriërs
  Geschiedenis
Taal & Cultuur

Religie
De Assyrische Vlag
De Assyrische Genocide
 
Assyrische Jongeren
 

AJF Nederland
AJM Midden-Europa
AUF Zweden

 
Sponsers

Random Images 

Sport binnen de AMVE
 

Sinds de oprichting is de vereniging actief geweest op het gebied van sportieve activiteiten. Zo konden de leden aan diverse balsporten deelnemen, ook denk-sporten hebben de nodige aandacht gekregen van de achtereenvolgende Sport Commissies binnen de vereniging.

De AMVE is daarom een bekende en wel gerespecteerde vereniging op het gebied van sport, zo is het voetbalelftal een zeer gevreesde tegenstander tijdens de Assyrische voetbaltornooien in heel Europa. Het voetbalelftal heeft altijd al goed gepresteerd op internationale toernooien maar kende tussen 1994 en 2001 een hele sterke periode. In die periode zijn er veel bekers gewonnen en er is zelfs een kampioenschap behaald in de reguliere Nederlandse voetbal competitie.

Jaarlijks worden verschillende sport toernooien
georganiseerd door de AMVE. Zo wordt er elk jaar getracht een internationale voetbal toernooi te organiseren, waarbij teams uit onder andere Zweden, Frankrijk, België, Engeland, Denemarken, Duitsland en natuurlijk Nederland deel aan nemen. Daarnaast worden ook regelmatig toernooien georganiseerd voor andere sporten zoals Schaken, Dammen, Darten, Tafelvoetbal, Tafeltennis en ( pool)Biljarten..

 

 


                

Assyriėrs in de Media

 
 
 
© 2003 BethNahrin.nl, lees de disclaimer